Välj en sida

Vanliga frågor

Att tänka på
 

 

Innan du kommer till din bokade tid är det bra om du är utvilad, har ätit, inte sjuk eller febrig samt ej drog- eller alkoholpåverkad. 

Gör det ont?
Smärta är verkligen relativt, alla har olika tolerans för smärta. De flesta av oss gillar inte smärta, men skönheten i tatueringen och stoltheten i samband med att bära en uppväger långt ett litet nålstick här och där.

 

Kan jag använda bedövningskräm?
Dessa typer av produkter rekommenderas inte. Hos oss tatuerar vi inte om man använt bedövningskräm innan.
Vilken åldersgräns har ni?

Vi har strikt 18 års regel hos oss. Vi gör inga undantag även om målsman skriver under.

Hur går det till innan man börjar?

När du har en idé om vad du vill göra kontaktar du oss, antingen vi en bokningsförfrågan eller via mail eller telefon. Vi hittar tillsammans lämplig tatuerare och ni kommer fram till bästa design tillsammans. Alla våra tatuerare har olika stil så vi hjälper till att guida dig fram till den som är bäst för just ditt projekt.

Hur bokar jag tid?

Bokning sker enklast genom att maila oss på info@lighthousetattoo.se. Vet du redan innan vilken tatuerare du söker går det även att skriva direkt till dem på deras Instagram.

Saknas någon fråga?

Kontakta oss vid frågor på info@lighthousetattoo.se

Viktiga länkar

Bra att veta

Tatueringar är mer populära än någonsin. Enligt en undersökning från USA har cirka 3 av 10 (eller 29%) tillfrågade minst en tatuering.

(Källa FDA)

Vi använder bara säkra godkända tatueringsfärger

Allt är sterilt

 

S R T

Sverige är genom SRTs försorg ett av de absolut säkraste länderna i världen att tatuera sig i.

Socialstyrelsen

Vi är godkända av Miljö och Hälsa

Vad är en tatuering?

Ordet tatuering kommer från polynesiska. Denna teknik kallades tatau, som senare blev tatuering eller Tattoo. I denna teknik tog man djurben och spetsade dessa till vassa kamliknande nålar som man doppade i bläck och sedan slog in i huden med en liten benhammare. Men tatuering har funnits i tusentals år i många kulturer runt om världen. Efter att de tidiga europeiska kulturerna övergått till kristendom var det i västvärlden nästan uteslutande sjömän och kriminella som bar tatueringar, fram till dess att det åter blev ett mode på 1980-talet. Den mest spridda formen av tatuering är den som utvecklades i Polynesien, och som upptäcktes av James Cooks expeditioner samt spreds över världen med sjömän.

Permanent lösning

En tatuering är permanent, tänk igenom ditt beslut noga och var säker på vad du vill ha.